TMF KWEEKVIJVER LANCEERT NIEUW NEDERLANDS TALENT

03-04-2006 @ 18:30

Samenwerking Buma Cultuur, BV Pop & FNV Kiem, Norma en TMF helpt artiesten aan professionele video

Maandag 3 april is in de studio van MTV Networks tijdens het programma Re:action de tweede artiest van het Kweekvijver-project gelanceerd: het is de rockband Absent Minded.
Van het nummer 'Startover' van Absent Minded zal de komende weken een videoclip op TMF worden vertoond. Kweekvijver is een uniek project van Buma Cultuur, BV Pop & FNV Kiem, Norma en TMF waarbij elke twee maanden voor een nieuwe Nederlandse groep of artiest een videoclip wordt gemaakt, die zich verzekerd ziet van zware exposure op TMF en de andere kanalen van MTV Networks.
Kweekvijver werd afgelopen januari gelanceerd en komt voort uit de groeiende behoefte van Nederlandse artiesten aan kwalitatief hoogstaande videoclips. Kweekvijver helpt nieuwe artiesten aan een videoclip waar normaal geen budget voor beschikbaar is en geeft tevens aanstormend regietalent de mogelijkheid een professionele clip te produceren. De ontstane clip krijgt in ieder geval een week lang de A-rotatie- en drie weken C-rotatiestatus op TMF. Ook wordt diverse keren een Making Of video vertoond.
Voor Kweekvijver konden bands of artiesten afgelopen najaar een demo inzenden, waaruit door MTV en Buma Cultuur een keuze werd gemaakt. De eerste Kweekvijver-artiest die in januari een video kon presenteren was zangeres Ninthe, met het nummer Thank You de track kwam vervolgens binnen in de Top 40. Inmiddels heeft een tweede demo-ronde plaatsgevonden: de artiesten voor het tweede half jaar van 2006 worden op 1 juni bekendgemaakt.
Voor MTV Networks de moedermaatschappij van TMF is Kweekvijver een podium voor nationaal talent. Buma Cultuur, BV Pop & FNV Kiem en Norma beschouwen het initiatief als een manier om nieuw Nederlands talent een vliegende start te geven bij het bereiken van een breed publiek.
http://www.tmf.nl/kweekvijver
http://www.bumacultuur.nl