THE KILLERS OP 12 MAART IN AMSTERDAM

28-10-2008 @ 10:50

Op donderdag 12 maart 2009 geven The Killers een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De kaartverkoop voor dit concert begint aanstaande zaterdag 1 november om 10.00 uur.
Met de hitsingle ‘Somebody Told Me’ van het debuutalbum ‘Hot Fuss’ breken The Killers in 2005, mede door de enorme aandacht voor indie rock, definitief door. Er worden miljoenen exemplaren van het album verkocht. The Killers zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de internationale muziekscene. Ze worden genomineerd voor meerdere Grammy Awards en in 2006 won de band nog een MTV Europe Music Award voor beste Rock Band.
De Amerikaanse rockband The Killers wordt in 2002 opgericht in Las Vegas. Het credo van de gokstad – groter, mooier, beter – is een enorme inspiratiebron voor de band. Kenmerkend voor The Killers zijn de gedreven nummers, het melancholische stemgeluid van frontman Brandon Flowers, de Britse invloeden en het gebruik van synthesizers. Ze scoren hits als ‘Mr. Brightside’, ‘All These Things That I’ve Done’, ‘When You Were Young’ en ‘Read My Mind’.
The Killers gaven in 2007 nog een zeer succesvol optreden in een overvolle Alpha tent op Lowlands.
Op 21 november verschijnt het nieuwe album ‘Day and Age’. De eerste single van dit album, ‘Human’, is onlangs uitgebracht. ‘Day and Age’ klinkt minder bombastisch als voorgangers ‘Hot Fuss’, ‘Sam’s Town’ en B-kant album ‘Sawdust’, terwijl de nadruk op elektronica juist groter is.

THE KILLERS
Donderdag 12 maart 2009
Heineken Music Hall – Amsterdam
Entree: € 39,50
Aanvang: 20.00 uur