U2 OCTOBER tour 14 Mei 1982 Holland

15-05-2010 @ 20:15

!4 mei 1982 speelde U2 een historisch optreden in t Heem in Hattem in Nederland. In het voorprogramma de Nederlandse groep Powerplay.

Het concert werd georganiseerd i.s.m. Veronica's Countdown en werd (deels) op TV uitgezonden door Veronica. Het concert en de opnamen van het concert door Veronica leverde de eerste hit voor U2 op in Nederland (en de rest van de wereld); "I will follow". De studio versie was al eerder uitgebracht, maar wist geen tot weinig support te krijgen bij de radio. Het optreden van U2 was zo inspirerend en het publiek was zo enthousiast dat we besloten om het nummer "I will follow" in de Countdown-versie direct van Veronica te kopen en deze opname direct op single uit te brengen. Binnen 2 weken na het optreden was de single uit en onderweg richting de Top 40. Bijzondere bij dit optreden was dat het nummer Another Time, Another Place, voor de laatste keer live werd gespeeld.

De eerste hit voor U2 was er en daarmee de basis van succes die nog steeds voortduurt. Overigens is het ook de moeite van vermelden waard dat de live-versie van "I will follow" alleen in Nederland in deze versie is uitgebracht. (sieb kroeske)


U2 Setlist 't Heem in Hattem:   
 
  1. Gloria
   2. Another Time, Another Place
   3. I Threw A Brick Through A Window
   4. A Day Without Me
   5. An Cat Dubh
   6. Into The Heart
   7. Rejoice
   8. The Cry
   9. The Electric Co.
  10. I Fall Down
  11. October
  12. I Will Follow
  13. A Celebration
  14. Twilight
  15. Out Of Control

      encore(s):
  16. Fire
  17. 11 O'Clock Tick Tock / Give Peace A Chance (snippet)
  18. The Ocean
  19. Southern Man