Cirque du Soleil's Toruk beleeft Europese premiere in Nederland

23-04-2018 @ 20:15

Cirque du Soleil brengt TORUK – The First Flight - geïnspireerd op AVATAR van James Cameron - voor een exclusieve Europese première naar Rotterdam Ahoy.

TORUK – The First Flight is een meeslepend, multimediaal livespektakel dat de adembenemende wereld van James Camerons film AVATAR naar het podium brengt. Via een enorm projectieoppervlak – specifiek gebouwd voor arenashows en meer dan vijf keer zo groot als een normaal IMAX scherm – gaan videoprojecties soms verder dan het decor en zelfs het publiek in. Bezoekers kijken niet alleen naar Pandora, de fictieve maan waar het verhaal zich afspeelt, ze zíjn op Pandora.
Door middel van een spannende fusie van de nieuwste visuals, poppenspel en decorbouw, ondersteund door filmmuziek, verbindt Cirque du Soleil haar unieke stijl aan James Camerons fantasiewereld. Hierdoor komen twee soortgelijke artistieke visies samen om het publiek te veroveren.

TORUK – The First Flight, verteld door een ‘Na’vi verteller’ en vol onvergetelijke personages, is een mythisch verhaal dat zich duizenden jaren vóór de gebeurtenissen in de film AVATAR afspeelt, nog voordat mensen ook maar voet zetten op Pandora.

Met slechts zes shows – te zien van donderdag 11 tot en met zondag 14 oktober 2018, exclusief in Rotterdam Ahoy – trapt de Canadese circustop hiermee de wereldtour af in Europa. Nederland heeft hiermee de Europese primeur te pakken. “AVATAR is really meant to be a celebration of human motion and human emotion and Cirque is able to capture that absolutely perfectly, because it’s all about human performance and physicality. It makes you feel alive to watch these performers,” aldus James Cameron.

Exclusieve pre-sale voor fans en ambassadeurs
Vanaf zaterdag 21 april start de exclusieve voorverkoop van de zes shows. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de nieuwsbrief van MOJO via www.mojo.nl. Voorafgaand aan de pre-sale ontvangen alle aanmeldingen een unieke link die toegang geeft tot de kaartverkoop. De allereerste en beste stoelen kunnen dan direct worden gereserveerd tegen het op dat moment laagste tarief. De publieke kaartverkoop start op donderdag 26 april om 10:00 uur via ticketmaster.nl

Demand Based Pricing
Voor de shows van Cirque du Soleil wordt een demand based pricing-model gehanteerd waarbij de prijzen voor de verschillende shows en rangen worden afgestemd op de vraag vanuit de markt. Voor de consument kan dit per ticket voordeel opleveren. Op tijd boeken of kiezen voor een show op een minder populaire dag kan een stuk goedkoper uitvallen. Andersom geldt dit natuurlijk ook; wanneer er pas laat in de verkoopperiode wordt geboekt, of wordt gekozen voor een populaire dag, dan kan het zijn dat de ticketprijs hoger ligt. Uiteraard geldt er altijd een plafond en gaat de prijs niet eindeloos omhoog. Het toepassen van demand based pricing kan de consument dus verrassende tarieven opleveren. Vroegboekers genieten van de meest voordelige ticketprijzen.

Vanaf start kaartverkoop zijn tickets verkrijgbaar vanaf € 39,00. Voor kinderen tot en met 13 jaar geldt een speciaal tarief: zij krijgen 20% korting. Ook geldt een speciaal groepstarief; groepen (vanaf tien tickets) krijgen een korting van 10%. VIP-arrangementen zijn beschikbaar via de website.

Shows
Donderdag 11 oktober 2018 - 20:00 uur
Vrijdag 12 oktober 2018 – 20:00 uur
Zaterdag 13 oktober 2018 – 16.00 & 20.00 uur
Zondag 14 oktober 2018 – 13.00 & 17.00 uur

Rotterdam Ahoy | Entree vanaf € 39 (excl. servicekosten)

Exclusieve voorverkoop start op zaterdag 21 april 2018 om 10:00u. Publieke kaartverkoop start op 26 april 2018 om 10:00u.