Cirque du Soleil keert terug naar Nederland met unieke ijsshow: CRYSTAL

14-02-2022 @ 10:32

De pauze is voorbij, met de langverwachte terugkeer van Cirque du Soleil's spectaculaire baanbrekende ijservaring, CRYSTAL. De eerste show in Nederland vindt plaats op donderdag 22 september 2022 in Rotterdam Ahoy en in totaal vinden hier zes shows plaats. 
Mike Newquist Senior Vice President bij Touring Shows Division zegt: "We zijn absoluut verheugd om eindelijk weer op tour te gaan met CRYSTAL. Al twee jaar wachten onze artiesten om weer te schaatsen en de vreugde van het publiek opnieuw te ervaren. Het wordt een emotionele en magische terugkeer."

Met CRYSTAL ontsnap je even aan de realiteit en ontdek je een wereld die op kleurrijke wijze tot leven komt met verbluffende visuele projecties en originele muziek, die popmuziek moeiteloos vermengt met het kenmerkende geluid van Cirque du Soleil.
Zie hoe schaatsers en acrobaten van wereldklasse hun nieuwe bevroren speeltuin snel en vloeiend betreden terwijl ze de wetten van de zwaartekracht beproeven met nooit eerder vertoonde acrobatiek. Volg Crystal, het hoofdpersonage, in een spannend verhaal over zelfontdekking terwijl ze in de wereld van haar eigen verbeelding duikt.

CRYSTAL is de 42ste creatie van Cirque du Soleil en verkent voor het eerst de artistieke mogelijkheden op het ijs. Deze unieke productie verlegt de grenzen van optredens door middel van een combinatie van verbluffende schaats- en acrobatische kunsten die tot de verbeelding spreken. CRYSTAL beschikt over een internationale cast bestaande uit kunst-, stunt en freestyle-schaatsers, acrobaten, muzikanten en een komisch personage. In de cast zijn elf verschillende nationaliteiten vertegenwoordigd.

HET VERHAAL EN THEMA
Crystal is een creatieve jonge vrouw die zich onbegrepen voelt en niet lekker in haar vel zit. Om aan haar realiteit te ontsnappen, waagt ze zich op een bevroren vijver. Ze zakt door het ijs en komt terecht in een omgekeerde wereld. In deze onderwaterwereld van haar verbeelding ziet ze een weerspiegeling van zichzelf. Deze reflectie leidt haar door deze nieuwe wereld en wakkert haar creativiteit aan. Terwijl Crystal haar reis voortzet, verandert ze haar eigenaardigheden in creativiteit met een pennenstreek. Dankzij deze hervonden kracht is ze in staat om haar ware zelf te vinden en terug te reizen naar de realiteit.

CIRCUSKUNSTEN EN SCHAATSSPORTEN KOMEN SAMEN
De grenzen vervagen – met deze nieuwe creatie verkent Cirque du Soleil de essentie van het schaatsen. Het gezelschap begeeft zich met zijn kenmerkende acrobatiekstijl op onbekend terrein - een ijsbaan - en vervaagt de grenzen tussen schaatssport en circuskunsten.

Gymnasten en schaatsers voeren acrobatiek uit op het ijs en in de lucht, waarbij ze meerdere disciplines moeiteloos met elkaar combineren. Gesynchroniseerd schaatsen, freestyle-kunstschaatsen en stuntschaatsen komen aan bod naast circusdisciplines zoals de trapeze, aerial straps en hand to hand. Kunstschaatsers leerden pushers op Chinese palen te zijn, terwijl circusartiesten leerden schaatsen en stuntschaatsers kunstschaatsbewegingen leerden.

SHOW DATA:
Donderdag 22 september, 20.00 uur
Vrijdag 23 september, 20.00 uur
Zaterdag 24 september, 16.00 uur
Zaterdag 24 september, 20.00 uur
Zondag 25 september, 12.30 uur
Zondag 25 september, 16.00 uur

TICKET INFO:
De reguliere kaartverkoop voor Crystal begint op woensdag 16 februari om 10 uur via Ticketmaster.nl.
Tickets zijn te koop vanaf € 40,70 (incl. servicekosten).


OVER CIRQUE DU SOLEIL
Cirque du Soleil werd opgericht in 1984 en bestond oorspronkelijk uit 20 straatartiesten. Sindsdien vond Cirque du Soleil de circuskunsten volledig opnieuw uit en werd een wereldleider in live-entertainment. De Canadese organisatie, opgericht in Montreal, heeft verwondering en blijdschap gebracht bij meer dan 200 miljoen toeschouwers in meer dan 450 steden in meer dan 60 landen op zes continenten. Cirque du Soleil is eigendom van en wordt beheerd door Cirque du Soleil Entertainment Group. Ga voor meer informatie naar cirquedusoleil.com.