CIRQUE DU SOLEIL'S EERSTE AHOY SHOW

02-04-2007 @ 13:05


Op donderdag 13 september 2007 vindt in Ahoy de Europese première plaats van DELIRIUM. Deze nieuwe productie van Cirque du Soleil is de allereerste show die speciaal gemaakt is voor arena’s. De kaartverkoop voor DELIRIUM begint vandaag.
Meer dan één miljoen bezoekers heeft DELIRIUM in de Verenigde Staten getrokken. Nederland gaat op 13, 14 en 15 september voor het eerst kennis maken met DELIRIUM. Het aantal shows is beperkt. DELIRIUM is een show met vele facetten van buitengewone proporties met een hoogstaande mix van muziek, verbazingwekkende acrobatiek en toevoeging van multimedia en ontzagwekkende visuele effecten. Opgezweept door energieke ritmes van Cirque du Soleil neemt DELIRIUM het publiek mee in ‘An uproar of sight & sound’. Voor het eerst is bij de instrumentale muziekstukken van Cirque du Soleil tekst geschreven en is gebruik gemaakt van bestaande talen als Engels, Spaans en Frans, in plaats van bedachte talen. DELIRIUM is bedacht en geproduceerd door Michel Lemieux en Victor Pilon.
DELIRIUM is de zoektocht naar balans in een wereld die steeds minder synchroon loopt met de realiteit. Het verlegt de grens van shows door de technische omvang, menselijke zelfbezinning en creatieve bekwaamheid. DELIRIUM transformeert muziek tot een vloeiende beweging. Op een projectiescherm van meer dan 150 vierkante meter wordt een overweldigende multimedia presentatie gehouden waarin de interactie met het publiek belangrijk is. Voor het scherm bevinden zich de musici, band en niet te vergeten de typische Cirque du Soleil acrobaten, dansers en hoofdrolspelers.

De internationale cast van DELIRIUM bestaat uit een grote diversiteit van artiesten: muzikanten, dansers, zangers, acrobaten en acteurs bezetten tegelijkertijd het podium. Met DELIRIUM creëert Cirque du Soleil voor het eerst een show waarin melodie, muzikanten en zangers de stuwende kracht zijn.
- ‘’Multimedia extravaganza of music, dance and theater’’ -- Art Voice, Buffalo
- “….enveloping, hallucinatory splendour” –- New York Times
- ‘’Dazzling synthesis of music, acrobatics and multimedia’’ -- The Spectrum

Cirque du SoleilDELIRIUM
Donderdag 13, vrijdag 14 en zaterdag 15 september 2007
Ahoy - Rotterdam
Entree: € 69, € 71 en € 73 euro (exclusief servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur