Cirque du Soleil presenteert Alegría in Ahoy

17-05-2012 @ 16:55

Op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 december komt Cirque du Soleils alom geprezen productie ALEGRÍA voor een select aantal shows naar Ahoy in Rotterdam.

Alegría is het Spaanse woord voor vreugde, jubel en opgetogenheid. Alegría is de meest fascinerende en meest beroemde show van Cirque du Soleil en heeft een internationale cast van 55 artiesten en muzikanten uit 15 landen. Alegría heeft een barokke en opera-stijl met flamboyante kostuums, originele live uitgevoerde muziek en een overweldigend podium dat ruimte geeft aan het verbazingwekkende schouwspel van kunst en acrobatiek van de bovenste plank. Het resultaat is een indrukwekkende mix van vaardigheid, kracht en snelheid, in combinatie met elegante prestaties.

Alegría toont adembenemende acrobatiek met onder andere de Synchro Trapeze, maar ook de ritmische en gevaarlijke Fire-Knife Dance. De levendigheid van de jeugd leeft in de snelle Power Track, een briljante weergave van gesynchroniseerde choreografie en tumbling op een trampoline systeem dat op magische wijze wordt onthuld onder de toneelvloer. En in Russian Bars vliegen de artiesten door de lucht met spectaculaire salto's en mid-air wendingen. Alegría is meer dan een show… Het is een spannende en unieke ervaring en boeiend voor alle leeftijden.

Cirque du Soleil
Wat ooit begon als een groep straatartiesten in Quebec in 1984 is uitgegroeid tot een belangrijke organisatie die zorgt voor hoge kwaliteit artistiek entertainment. Cirque du Soleil heeft 5.000 medewerkers, waaronder meer dan 1.300 artiesten uit meer dan 50 verschillende landen.

Cirque du Soleil heeft verwondering en entertainment gebracht aan meer dan 100 miljoen toeschouwers in meer dan 300 steden in meer dan veertig landen op zes continenten.

Cirque du Soleil - ALEGRÍA

SHOW INFORMATIE
Ahoy - Rotterdam
Entree volwassenen: € 45, € 59, € 69, € 85 (excl. servicekosten)
Entree kinderen t/m 12 jaar: € 36, € 47, € 55, € 68 (excl. servicekosten)
Aanvang:
Vrijdag 7 december: 19.30 uur
Zaterdag 8 december: 15.30 uur
Zaterdag 8 december: 19.30 uur
Zondag 9 december: 16.00 uur

http://www.cirquedusoleil.com/nl