Cirque du Soleil met Quidam naar Nederland

10-11-2014 @ 21:45

Quidam had zijn première in 1996, in de Grand Chapiteau van Cirque du Soleil in Montreal. Het is een show met een sensationele combinatie van fenomenale acrobatiek en extravagant design in een uitzonderlijk muzikaal kader. Dit maakt Quidam tot een zinderende show voor de hele familie.

Quidam is een nieuwe richting ingeslagen. Met dezelfde verhaallijn maar met een show die van deze tijd is, wordt Quidam wereldwijd opgevoerd in theaters. De Europese tour is al van start gegaan, en eind februari doet het gezelschap Rotterdam aan. De internationale cast bestaat uit 52 topartiesten uit meer dan 10 landen.

Quidam – De Show
Quidam, dat je uitspreekt als ‘kiedam’ , betekent in het Latijns een anonieme voorbijganger. In de show speelt deze Quidam een belangrijke en centrale rol. Het publiek volgt de gang van een eenzaam personage die verdwaalt leeft temidden van de mensen. De enorm sterke regie van Franco Dragone zorgt ervoor dat deze anonieme wereld wordt omgetoverd in een plek van hoop en verbondenheid.

Quidam is een volwassen show die alle magische elementen bevat die het publiek inmiddels verwacht van Cirque du Soleil, maar toch geheel anders is van opzet. In tegenstelling tot de andere Cirque du Soleil shows neemt Quidam de bezoeker niet mee naar een fantasiewereld met feeërieke en sprookjesachtige karakters. Deze show speelt zou zich in het echte leven kunnen afspelen, met échte personen die problemen van alledag ervaren. Hierdoor zijn de emoties die loskomen tijdens het zien van de show intenser.

Enkele acts die in de show voorkomen zijn bijvoorbeeld de Cloud Swing, een act in de lucht waar de artiest wordt gelanceerd en vervolgens verschillende acrobatische duiken maakt die haar tot vlak boven het publiek doen hangen. Banquine heeft als act al vele awards gewonnen; vijftien artiesten bouwen menselijke piramides met perfect gesynchroniseerde bewegingen. Tijdens de jongleer act worden er attributen gebruikt die voorkomen en symbool zijn voor het verhaal van Quidam. Een bolhoed, paraplu, aktetas en rode ballen worden door de artiest met indrukwekkende snelheid in de lucht gehouden. Naast de genoemde acts zijn er nog tal van andere indrukwekkende acts die het publiek tijdens de show op het puntje van hun stoel laten zitten.

Quidam shows in Nederland
Quidam staat van 27 februari t/m 1 maart met slechts vijf shows in Ahoy Rotterdam. De ticketsales start op vrijdag 7 november 2014 om 07:00 via www.ticketmaster.nl

Over Cirque du Soleil
Cirque du Soleil is ontstaan als een groep van 20 straatartiesten in 1984 in Québec, Canada. Tegenwoordig bestaat Cirque du Soleil uit 5.000 werknemers, inclusief 1.300 artiesten met meer dan 50 verschillende nationaliteiten.

Cirque du Soleil: Quidam

27 februari 2015 t/m 1 maart 2015 Ahoy Rotterdam

Showdata:

Vrijdag 27 februari 19:30
Zaterdag 28 februari 16:00 19:30
Zondag 1 maart 12:30 16:00

Show prijzen:

Premium € 84,- Rang 1 € 69,- Rang 2 € 52,- Rang 3 € 39,-

Kinderen t/m 12 jaar:
Premium € 67,20 Rang 1 € 55,20 Rang 2 € 41,60 Rang 3 € 31,20 (excl.servicekosten)

www.cirquedusoleil.com/quidam